Петте най-важни причини автомобилите да се развалят в горещото време

Един ден бе даден доклад, в който са изброени основните причини за неуспехите на превозните средства в Съединените щати. Тези проблеми често се срещат и у нас.

Помпата за гориво

С високата цена на горивото в наши дни хората чакат да чуят "бип", за да си налеят бензин. Това причинява развалянето на много помпи за гориво. Когато стигнете под една четвърт от резервоара, горивната помпа не е напълно потопена в горивото. Това води до генериране на прекомерна топлина, тъй като горивото действа като охладител. Препоръчваме ви да поддържате резервоара си пълен над една четвърт и да сменяте горивния филтър на всеки 30 000 мили, за да поддържате доброто състояние на помпата си.

Батерии

Горещото време във Финикс тотално унищожава батериите, така че препоръчваме да тествате батерията два пъти годишно. С тестването й получавате по-добър шанс да я замените, когато отслабне, вместо да се разпадне и напълно да се развали. Когато обслужваме превозните средства, почистваме и терминалите, защото натрупванията по терминалите отслабват тяхната сила.

Радиатори и трансмисии

Пустинната топлина ще ги изсуши. Двигателят има габарит на таблото, който ви позволява да следите температурата му, но повечето автомобили и камиони нямат температурен габарит на трансмисията. Течностите буквално са кръвта на вашето превозно средство, затова ви препоръчваме подмяна на течностите, за да осигурите дълъг живот на вашия радиатор и трансмисия. Жизненоважно е ползването на точните нива от правилната течност.

Маркучи и колани

Ние проверяваме маркучите и коланите, за да се уверим, че не са омекнали, нито са напукани, протъркани или издути. Препоръчваме още да ги заменяте според инструкциите на производителя.

Гуми

Ползването на гумите и подмяната им, когато се изтрие протекторът, е много важно за безопасността. Спестете време - купете нови гуми в Gumi-Online.com

Абонирайте се за нашия бюлетин

Отговор до: {{replyComment.author}}
Всички полета са задължителни
Коментарът бе изпратен успешно

Върнете се в началото