Избрани филтри

Гуми за кросоувър / SUV / 4x4

Филтриране по:

Отворете филтрите

Индекс

Цена

към
лв

Марка


Покажи всички

Етикетиране на ЕС

към

Продавач

Допълнителни Параметри

Конструкция

Среден преглед на теста

към

Ценова категория


Гуми за джип

За да изберете правилния модел офроуд гуми, първо трябва да разберете какви са възможностите на вашето превозно средство, както и как смятате да го използвате.

Еволюция на джиповете

Преди джиповете се възприемаха предимно като автомобили, чиято цел беше безопасно да ни превозят по извънградски пътища. Сега, обаче, все повече жители на големите градове се сдобиват с джипове, за да карат в градски условия. Българите правят това поради няколко причини: повече удобство, желание да покажат по-голям статус и финансово състояние, както и да превозват повече неща в него предвид по-големия обем на джиповете.

И така, вече съществуват два модела джипове: единият се използва предимно за офроуд и по неравни и труднодостъпни терени, а другият е адаптиран към градска среда.

Сезонност на гуми джип 4x4 off road

Когато избирате вашите джипови гуми, трябва задължително да отчетете през кой сезон смятате да ги карате, както и метеорологичните условия във вашия район. Ако се замисляте за всесезонни гуми, е необходимо да знаете, че те до голяма степен губят свойствата си, когато температурата навън наближи нулата. Меката гума се разваля от студа, което пречи на управлението и доброто сцепление с пътя. Гуми за SUV с маркировка M+S са предназначени за условията на мека зима. Такова време обикновено има по нашето Черноморие, но на останалите места в страната зимата може да е доста сурова. Това налага купуването отделно на летни и зимни гуми офроуд.

Технически характеристики при избора на гуми за джип

Избирайки вашите гуми 4х4, отчетете не само размерите, но и индексите за скорост и натоварване. Всеки джип е със значително тегло, следователно и гумите трябва да носят товар, свързан със специфичните параметри на джипа ви. Такива са мощността на двигателя, стилът на управление и режима на скоростите.

Разбира се, качеството на гумата играе не по-малко значение. По-качествените гуми 4х4 са с по-висока цена и са от известни и реномирани производители. На пазара ще можете да намерите и евтини гуми за джип, изработени с евтини материали от китайците. Въпреки че са на добра цена, такива гуми ще разочароват собственика на джипа, въпреки че на външен вид досущ копират оригиналните изработени в Европа или Америка гуми за офроуд. Скъпите гуми за джип off road са изработени от по-еластична гума, която осигурява отлично сцепление с пътищата.

Сайтът www.gumi-online.com ще ви помогне да намерите гуми 4х4 от известни и надеждни брандове и ще можете да сравнявате цените на отделните дистрибутори, за да получите най-добро качество на оптимално добра цена.

Видове джипови гуми

В зависимост от терена, на който ще се карат, гумите за офроуд се делят на следните категории:

Гуми Highway Terrain (H/T)

Гумите с маркировка H/T са предназначени предимно за градски условия и асфалт. Така че ако вие 80% от времето шофирате по градски пътища, а едва 20% по извънградски пътища, тези гуми за джип са точно за вас. На външен вид те се различават от гумите предназначени единствено за градски условия по по-дълбоко гравирания протектор. Те дават отлично сцепление по асфалт независимо от нивото на влажност във въздуха, но управлението на джипа до известна степен се понижава при извънградски пътища.

Гуми High Performance (H/P)

Гумите с маркировка H/P са добри единствено и само на равен асфалтов път, т.е. единствено в градски условия. Такива гуми са с асиметрични шарки, защото равният път предразполага към развиване на по-висока скорост.

Гуми All Terrain (A/T)

Маркировката A/T означава, че тези гуми за джип са еднакво добри за всякакъв терен – както в града, така и по черни пътища. По протектора им има масивни блокове, разделени от широки канали, които осигуряват добрата проходимост на джипа. Гумите се самопочистват. Недостатъкът при тях е, че на гладък път издават по-голям шум, но пък се справят отлично с киша, сняг и кал.

Гуми Mud Terrain (M/T)

Тези гуми са предвидени единствено за кален терен, тоест за черни пътища.

Сравнете до 4 продукта:

от 14324
преглед на още 20
от 14324
Е платена реклама
Върнете се в началото