Избрани филтри

Лек автомобилни гуми

Филтриране по:

Отворете филтрите

Индекс

Цена

към
лв

Марка


Покажи всички

Етикетиране на ЕС

към

Допълнителни Параметри

Среден преглед на теста

към

Ценова категория

Нови гуми за автомобили за всички сезони

България е на първо място от държавите членки на Европейския Съюз по автомобили на глава от населението! В друга класация страната ни също се нарежда в първите места и това са жертвите на пътищата в следствие на катастрофи и пътни инциденти, които са ежедневие.

Причината за тези нещастия понякога се крие в лошото техническо състояние на автомобила. Въпреки че смяната на автомобилна гума струва пари, това може да спаси живота на някой от участниците в движението.

Има ли значение каква марка автомобилни гуми ползвате?

По-скъпите автомобилни гуми марки предлагат по-големи предимства, като:

 • по-нисък разход на гориво
 • нисък шум
 • висока износоустойчивост
 • удължен живот на протектора

Днес най-големият износител в света Китай, предлага евтини автомобилни гуми, които въпреки по-ниските си показатели имат задоволително добри качества. Тези гуми на автомобили цени и свързаните с тях предимства са предпочитани от голям брой потребители в България. Това не означава, че като цяло по-евтините авто гуми са със същото качество като реномираните Европейски брандове, но цените оказват решаващо въздействие на българския потребител.

Евтини автомобилни гуми

Производството на евтини гуми за леки автомобили е централизирано в Тайланд и Тайван, но има с клонове и в Китай. Според класация на ACAD цялостната оценка на такива марки гуми е на задоволително ниво и би могла да задоволи изискванията на много потребители у нас, които предпочитат евтини автомобилни гуми.

Скъпи автомобилни гуми

Оценка отлично поведението на гумата върху суха настилка, обаче, получават добре-известните ни и реномирани германски, френски и италиански марки гуми, които съответно са и в пъти по-скъпи. Показателите за износване и разход на гориво съответстват са най-добри именно при такива скъпи марки. Те притежават основно платно с радиална конструкция, а скоростният им индекс (Y) позволява натоварване до 300 км/ч. В България не ви съветваме да изпробвате максималното им натоварване.

Търсенето на автогуми онлайн ви дава възможност за ценово сравнение. Можете с няколко клика да сравните различни автогуми цени за няколко марки, производители и размери.

Кои са най-важните параметри на една автомобилна гума?

На пръв поглед не дотам сложната конструкция и състав на гуми автомобилни крие в себе си доста подробности. Не са много хората, които разбират и могат да разчетат всички надписи, които производителите са разположили отстрани на гумите.

 • Със знак „снежинка“ се обозначават дали гумите са за зимни условия.
 • Буквата преди цолажа на гумата означава вида на конструкцията, с който е изработено основното носещо платно на гумата.
 • Товарният индекс ви дава информация до какъв максимален товар може да издържи една гума.
 • Скоростният индекс показва максималната скорост при скоростно натоварване.

Върху етикета на гумите са поместени още три основни характеристики:

 • Ниво на шум, които гумите отделят по време на движение в децибели
 • Разход на гориво (икономично пътуване) и отделяне на вредни емисии
 • Степен на съприкосновение и сцепление с мокра настилка

По високите стойности, които се изобразяват с латинска буква, означават по-високо качество на продукта. „А“ означава най-висок клас, докато „G“ – най-нисък.

Сайтът gumi-online прави търсене на автомобилни гуми онлайн лесно и приятно.

Сравнете до 4 продукта:

от 33531
преглед на още 20
от 33531
Е платена реклама
Върнете се в началото