Избрани филтри

Лек автомобилни гуми

Филтриране по:

Отворете филтрите

Индекс

Цена

към
лв

Марка


Покажи всички

Етикетиране на ЕС

към

Продавач

Допълнителни Параметри

Конструкция

Среден преглед на теста

към

Ценова категория


Нови гуми за автомобили за всички сезони

България е на първо място от държавите членки на Европейския Съюз по автомобили на глава от населението! В друга класация страната ни също се нарежда в първите места и това са жертвите на пътищата в следствие на катастрофи и пътни инциденти, които са ежедневие.

Причината за тези нещастия понякога се крие в лошото техническо състояние на автомобила. Въпреки че смяната на автомобилна гума струва пари, това може да спаси живота на някой от участниците в движението.

Има ли значение каква марка автомобилни гуми ползвате?

По-скъпите автомобилни гуми марки предлагат по-големи предимства, като:

 • по-нисък разход на гориво
 • нисък шум
 • висока износоустойчивост
 • удължен живот на протектора

Днес най-големият износител в света Китай, предлага евтини автомобилни гуми, които въпреки по-ниските си показатели имат задоволително добри качества. Тези гуми на автомобили цени и свързаните с тях предимства са предпочитани от голям брой потребители в България. Това не означава, че като цяло по-евтините авто гуми са със същото качество като реномираните Европейски брандове, но цените оказват решаващо въздействие на българския потребител.

Евтини автомобилни гуми

Производството на евтини гуми за леки автомобили е централизирано в Тайланд и Тайван, но има с клонове и в Китай. Според класация на ACAD цялостната оценка на такива марки гуми е на задоволително ниво и би могла да задоволи изискванията на много потребители у нас, които предпочитат евтини автомобилни гуми.

Скъпи автомобилни гуми

Оценка отлично поведението на гумата върху суха настилка, обаче, получават добре-известните ни и реномирани германски, френски и италиански марки гуми, които съответно са и в пъти по-скъпи. Показателите за износване и разход на гориво съответстват са най-добри именно при такива скъпи марки. Те притежават основно платно с радиална конструкция, а скоростният им индекс (Y) позволява натоварване до 300 км/ч. В България не ви съветваме да изпробвате максималното им натоварване.

Търсенето на автогуми онлайн ви дава възможност за ценово сравнение. Можете с няколко клика да сравните различни автогуми цени за няколко марки, производители и размери.

Кои са най-важните параметри на една автомобилна гума?

На пръв поглед не дотам сложната конструкция и състав на гуми автомобилни крие в себе си доста подробности. Не са много хората, които разбират и могат да разчетат всички надписи, които производителите са разположили отстрани на гумите.

 • Със знак „снежинка“ се обозначават дали гумите са за зимни условия.
 • Буквата преди цолажа на гумата означава вида на конструкцията, с който е изработено основното носещо платно на гумата.
 • Товарният индекс ви дава информация до какъв максимален товар може да издържи една гума.
 • Скоростният индекс показва максималната скорост при скоростно натоварване.

Върху етикета на гумите са поместени още три основни характеристики:

 • Ниво на шум, които гумите отделят по време на движение в децибели
 • Разход на гориво (икономично пътуване) и отделяне на вредни емисии
 • Степен на съприкосновение и сцепление с мокра настилка

По високите стойности, които се изобразяват с латинска буква, означават по-високо качество на продукта. „А“ означава най-висок клас, докато „G“ – най-нисък.

Сайтът gumi-online прави търсене на автомобилни гуми онлайн лесно и приятно.

Сравнете до 4 продукта:

от 44042
преглед на още 20
от 44042
Е платена реклама
Върнете се в началото