Избрани филтри

Автомобилни Всесезонни гуми

Филтриране по:

Отворете филтрите

Индекс

Цена

към
лв

Марка


Покажи всички

Етикетиране на ЕС

към

Продавач

Допълнителни Параметри

Конструкция

Среден преглед на теста

към

Ценова категория


Всесезонни гуми

Много шофьори сменят гумите на автомобила си според сезона. Това понякога е отегчителна дейност, но законът и грижата за безопасното шофиране го налага. Използването на всесезонни гуми сред водачите на различни видове моторни превозни средства не е нещо ново днес. Можете да откриете всесезонни автомобилни гуми цени, доставка и специализиран съвет на много сайтове в мрежата, а gumi-online.com ви дава възможност да сравнявате техните цени и да откривате най-изгодните оферти. Тези гуми са предназначени за всеки сезон от годината. Можете да разчитате, че през зимния период автомобилът ви няма да излезе извън контрол, както ако ползвате летни гуми.

Гуми всесезонни - решение за цялата година?

Разбира се за всеки водач е далеч по-удобно да не се налага да сменя всеки сезон гумите на автомобила. Това би му спестило много време, усилия и не на последно място - пари. Още повече, че може да се намерят и евтини всесезонни гуми, което още повече би намалило разходите, свързани с обслужване на автомобила. Употребата на този вид гуми се предпочита от водачи, които не изминават големи разстояния през годината и преди да са се износили, качеството на гумите им остарява.

Всесезонни гуми цени и особености

Търсейки всесезонни гуми цени и техни алтернативи ще установите, че има голямо разнообразие в цените. Всеки дистрибутор изхожда от личния си интерес и понякога може да попаднете на промоция, което би ви спестило част от разходите. Можете да разпознаете всесезонните гуми по отличителните маркировъчни знаци на една от страните. Знаците са три на брой и обикновено представляват снежинка, чадър и слънце. Ако на гумите си имате тези знаци, вашият автомобил има универсални гуми.

Всесезонните гуми, наричани още и универсални, се препоръчват за ползване при не толкова екстремни климатични условия. Например, при по-мека и кратка зима или не толкова горещо и сухо лято с високи температури. Не може да очаквате да получите всички ползи, които специализираните гуми ще ви дадат през отделните сезони. Това съвсем не прави всесезонните гуми негодни, дори при някои тестове те изненадващо показват по-добри показатели (най-вече при летни условия).

Друга особеност в използването на този вид гуми, е че за зимния период те биха подхождали на по-малък автомобил. По големите и тежки возила обикновено ползват гуми с по-широка периферия на протектора. Известно, е че по-широката гума в известна степен изпитва повече затруднения при сцеплението със заснежена настилка. Разбира се по-скъпите гуми са изработени от специални високотехнологични смеси, които могат да задоволят и по-капризните водачи.

Сравнете до 4 продукта:

от 3282
преглед на още 20
от 3282
Е платена реклама
Върнете се в началото