Избрани филтри

Гуми за мотоциклети

Филтриране по:

Отворете филтрите

Индекс

Цена

към
лв

Марка


Покажи всички

Продавач

Допълнителни Параметри

Конструкция

Среден преглед на теста

към

Ценова категория


Гуми за мотоциклети

Гумите за мотори биват различни видове. Когато избирате гуми за мотоциклети трябва да обърнете внимание на някои от техните особености, за да изберете най-подходящите гуми за мотори за вас.

Разлика между гуми за мотори и автомобилни гуми

За разлика от автомобилните гуми, периодът на употреба на гумите за мотори е значително по-кратък. Това е така заради нуждата при мотоциклетите от много по-добро сцепление с настилката. Тук са налице само две гуми и устойчивостта на водача е много по-слаба. Поради тази причина производителите на гуми за мотор използват високи технологии за изработването на специални гуми за мотоциклети цени на които са достъпни онлайн.

Според закона за движението по пътищата протекторът на гумите не бива да се износва до размер по-малък от 0,8 мм. Не всички водачи се придържат към тези препоръки и това носи известен риск, който засяга и останалите участници в движението. Това важи не само за сезоните, когато настилката е влажна и по-хлъзгава, но и когато пътищата са в най-добро състояние.

Когато водачът се насочи към магазина за гуми за мотор цени и принадлежности, не винаги може да избере подходящите за него гуми, заради огромния избор, който се предлага там.

Как да изберете вашите гуми за мотор?

Ако сте установили, че вашите гуми са с цепнатини или на места материята се е втвърдила, помислете за нови гуми. Първо трябва да проверите размера на гумите, който може да откриете върху старите гуми, в ръководството на мотора или в задната част на рамата. Друго място, където може да го откриете е под седалката, ако там има обозначителна табелка.

Освен размера трябва да вземете под внимание и типа на вашия мотоциклет: спортен, ендуро, туристически или стандартен. Гумите трябва да притежават характерните качества за съответните модели. Различните модели имат своеобразни протектори. Ако не се съобразите с тази подробност, може да влошите качеството на ездата и да се изложите на опасност.

Друга особеност при избора на гуми за мотоциклети е дали да са камерни или безкамерни? Камерните гуми имат вътрешни гуми и са по-тежки, натоварват повече окачването и се ползват предимно на гуми със спици. Обикновено мотоциклетите се оборудват с безкамерни гуми. Те са херметично затворени и не губят веднага налягането си при нарушаване на целостта си.

Какво означават абривиатурите върху вашите гуми за мотоциклет?

От страни на гумите може да откриете много надписи. Най-вече това са производител, модел и марка. С цифри са указани максималното натоварване на гумата, датата на производство, ширината на профила в мм и цолажът в инчове.

С буквите TL се изобразява дали гумата е безкамерна или с ТТ - камерна, показател за максимална скорост (лат. буква) и дали конструкцията на каркаса е радиална или диагонална - R (радиална). Стрелката върху гумата ви показва посоката, в която трябва да се върти.

Сравнете до 4 продукта:

от 8434
преглед на още 20
от 8434
Е платена реклама
Върнете се в началото