Избрани филтри

Автомобилни Зимни гуми

Филтриране по:

Отворете филтрите

Индекс

Цена

към
лв

Марка


Покажи всички

Етикетиране на ЕС

към

Продавач

Допълнителни Параметри

Конструкция

Среден преглед на теста

към

Ценова категория


Зимни гуми

За разлика от летните гуми, добрите зимни гуми се характеризират с каучукови компоненти, които остават меки дори и при минусови температури. Прорезите и грапавата им структура осигуряват оптимален контрол в студено време. Всяка зимна гума се разпознава по специална маркировка, разположена отстрани. Знакът представлява символът M+S или снежинка с три планински върха. Всички зимни автомобилни гуми с такава маркировка са минали тестове и са одобрени за безопасно ползване. Те гарантират оптимална работа в зимни условия.

Кога да ползвате зимни гуми?

За България това е късната есен, зимата и ранната пролет, когато температурите са под 7⁰ C. Това обикновено са месеците от средата на октомври до към края на март. Зимните условия включват мокра, заледена, заснежена или суха пътна настилка.

При смяна на зимни гуми е важно да се знае, че е добре да сменяте всичките четири гуми на автомобила, за да осигурите стабилността на колата ви. Заради по-високите цени на зимни гуми, обаче, повечето българи предпочитат да сменят само предните две гуми.

Как да намерите най-добрите зимни гуми по-евтино?

Благодарение на www.gumi-online.com сега имате възможност да сравнявате цените на най-добрите зимни гуми и да откриете най-изгодния вариант за вас. За да разгледате вариантите за определен модел зимна гума, е достатъчно да напишете в търсачката зимни гуми (избраната марка)“ и да натиснете бутона ТЪРСЕНЕ. Ще видите дълъг списък от варианти за добри зимни гуми на компанията, както и оферти за цени.

Ако желаете да закупите тази гума, натиснете бутона Продължете, за да добавите продукта в количката и да осъществите плащането.

Изборът на подходящите за вас зимни гуми зависи от това колко често шофирате в зимни условия, както и от състоянието на пътищата, по които ще карате. Ако в района, в който живеете, има дълбок сняг, ви трябват зимни гуми с дебел грайфер. Има такива зимни гуми онлайн с грайфер 10 мм.

Защо не трябва да използвате зимни гуми през лятото?

Летните гуми гарантират най-добра работа в топло време, независимо дали става въпрос за суха или за мокра настилка. Нека дадем два примера:

  • При натискане на спирачка върху мокър път при шофиране с 80 км/ч, когато температурата на въздуха е между 11 и 26⁰ C, автомобилът ще спре по-бързо с летни гуми, отколкото със зимни. Разликата в разстоянието не е никак малка и е цели 4 метра, т.е. със зимни гуми ще изминете 4 метра повече, отколкото ако имате подходящи за сезона гуми.
  • При шофиране по мокър път и натискане на спирачката при скорост над 50 км/ч при същите температурни условия, ще спрете на 1,5 м по-кратко разстояние, ако сте с летни гуми.

Друг факт е, че налягането в гумите спада правопропорционално на температурата. Например, ако налягането в гумата ви е 2 бара, когато навън е 20⁰ C, при температури около 0⁰ C налягането може да спадне до 1,8 бара. Това налага да извършвате проверка на налягането поне веднъж месечно, особено след резки колебания в температурата на въздуха.

Разбира се производителите на гуми стават все по-конкурентноспособни и изобретателни, затова днес можете да намерите не само всесезонни гуми, но и дори лятна гума със зимен сертификат, тоест направена така, че да може да се ползва и при влошени метеорологични условия. Такъв вариант е идеален за хора, които живеят на места с чести промени на времето и където снеговалежи могат да се редуват с хубаво време.

Сравнете до 4 продукта:

от 10713
преглед на още 20
от 10713
Е платена реклама
Върнете се в началото