Австрийски коминочистач открива музей на Фолксваген Голф 114

Австрийският коминочистач Джоузеф Хюез показа колекцията си автомобили Фолксваген Голф, която се състои от 114 коли, включително и много редки модели. Той планира да ги постави в музей – чието откриване е насрочено за пролетта на следващата година в предградията на Виена.

Сега мъжът планира да постави събраните коли в музея.

"Когато за първи път влязох в Голф, почувствах, че колата е създадена специално за мен. Всичко беше точно както ми харесва: размера, предавката, удоволствието от шофирането, лекотата, с която може да се използва ежедневно", каза Хюз.

Отначало Джоузеф Хюз си бил взел за работа Фолксваген Кади, а със семейството си използвал обикновен Голф през лятото, кабриолет през зимата – модификация на Golf Country, а понякога на пътя ползвал и "заредения" GTI.

Според него той има отделен "Голф" за всеки специфичен случай. След това на едно изложение на ретро автомобили, видял един от първите производствени модели и поискал да направи същото. Така започнал собствена колекция.

В колекцията Юзов може да се намери Фолксваген Голф от редовната серия, както и редки модели. Например, той има "Knee" преобразуван в камион за боклук, кемпер, самолетна рампа и кола от пред-производствената партида с плъзгащи се врати, четириколесни моторни превозни средства с 210 конски сили, създадени като 71 издание и дори първата електрическа кола, построена през 1981 г.

Колекцията съдържа и луксозни, състезателни, рали и модифицирани автомобили. Една от характеристиките на колекцията е голфът с километраж от един милион километра, който според собственика е все още в отлично състояние.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Отговор до: {{replyComment.author}}
Всички полета са задължителни
Коментарът бе изпратен успешно

Върнете се в началото