Причината за оптимистичното настроение на главния партньор на Tour de France

Continental и A.S.O. – организаторите на „Тур дьо Франс“ очакват тазгодишното събитие с оптимизъм. Говорейки по време на посещение в завода за гуми на Continental в Корбах, Германия, Кристиан Кьоц, член на Управителния съвет на Continental AG и ръководител на подразделението за гуми, и Кристиан Прюдом – директор на „Тур дьо Франс“, подчертаха значението на тяхното партньорство в полза на несъмнено най-трудното и известно колоездачно състезание на света. „За нас „Тур дьо Франс“ предоставя добра възможност да покажем продукцията си и да затвърдим позицията на един от най-опитните в техническо отношение производители на велосипедни гуми в света“ – сподели Кьоц. „Имаме дългогодишен опит в производството на състезателни гуми за „Тур дьо Франс“, както и дълга традиция в снабдяването на отбори с нашите гуми. Колоездачната обиколка също така ни помага да изградим мост между колоездачи и шофьори, както и да подчертаем нашия ангажимент към визия „Нула“, която цели един свят без жертви, без наранявания и наистина без катастрофи по нашите пътища. По време на обиколката ще насърчаваме колоездачи и шофьори да показват по-голямо уважение едни към други, както и ще акцентираме върху кампанията ни за спазване на странична дистанция „Stay Wider of the Rider“. От своя страна Прюдом каза: „Безопасността на колоездачите и превозните средства по маршрута на обиколката е наш приоритет. За Continental качеството на продуктите е главната цел, като добрите гуми очевидно подобряват безопасността. Гордеем се с това партньорство, което ще добави невероятен технически опит към „Тур дьо Франс“. 

Напълно уместно в контекста на колоезденето и велосипедните състезания, в рамките на „Тур дьо Франс“ Continental също така ще работи за подобряване на осведомеността относно своята корпоративна цел за устойчивост. Във връзка с тази цел компанията ще представи също първата си серия от велосипедни гуми, изработени от каучук от глухарчета. Моделът Urban Taraxagum е универсално предложение за спортни и състезателни велосипеди в популярния размер 35-622. През тази година Continental ще произведе първата лимитирана серия от тези гуми. Каучукът се доставя от развойната лаборатория на Continental в Анклам, която беше отворена през декември миналата година. Там производителят на гуми провежда допълнителни тестове за култивирането и обработката на глухарчета като алтернативен източник на каучук спрямо тропическото каучуково дърво. Това също така се отнася за съставката, известна като „Black Chili“, която първоначално беше разработена в подразделението за мотоциклети и велосипеди, но вече се използва и в производството на високоефективни гуми за автомобили. „Urban Taraxagum, със своя вграден пояс Vectran, е удобна спортна гума, която разчупва съществуващите традиции в производството на гуми“ – споделя Томас Фалке, ръководител на бизнес подразделението за гуми за мотоциклети и велосипеди в Continental. „Гумата е разработена и произведена в нашия развоен център в Корбах. Ние вече сме единственият производител на велосипедни гуми, които са „ръчно произведени в Германия“, като с тази нова смес задълбочаваме още повече нашата дейност в Германия, тъй като каучукът за Taraxagum е добит в Анклам, Североизточна Германия.“ Urban Taraxagum се предлага на пазара от 2019 г. в лимитирана серия.

През тази година шест световни колоездачни отбора – Ineos, FDJ, Movistar, Bahrain-Merida, Katusha-Alpecin и Sunweb − ще използват състезателни гуми Competition Pro LTD от Continental. Continental също така ще оборудва официалните автомобили на обиколката с най-новата автомобилна гума на Continental – моделът PremiumContact 6, който се произвежда в Саргемин, Франция.

Като един от петте основни партньори на събитието, Continental ще се радва на по-голямо отразяване по време на цялата обиколка.  Логото на Continental ще присъства на арката над финалната линия, както и на арката „Flamme Rouge“ на един километър преди финала.  След всеки етап представител на Continental ще връчва трофея на победителя от етапа върху подиума.

Източник - Continental.bg

Абонирайте се за нашия бюлетин

Отговор до: {{replyComment.author}}
Всички полета са задължителни
Коментарът бе изпратен успешно

Върнете се в началото