Гумите Continental отново са едни от най-търсените

Continental е един от най-големите доставчици на гуми за производителите на превозни средства. Около една трета от новите автомобили в Европа се оборудват с гуми от германската компания, базирана в Хановер. Нещо повече, когато става дума за най-продаваните европейски автомобили като например VW Golf, Renault Clio и Ford Fiesta, производителите са одобрили девет от десет модела за оборудване с гуми Continental. Продуктите на компанията също така са популярни сред производителите на спортни автомобили и супер спортни автомобили като Porsche, Maserati и AMG. Rolls Royce и Maybach използват гуми Continental, докато производители на електрически автомобили като Audi, Tesla и Renault също разчитат на продуктите на компанията за зоната на контакт между автомобила и пътя. Списъкът с клиенти на Continental не е ограничен до европейски производители, но и азиатски производители като Hyundai също са много удовлетворени от развойния опит, който произхожда от Германия.

Continental току-що получи допълнителни одобрения за гуми оригинално оборудване от водещи европейски производители, като Audi e-tron и Q8/SQ8 използват нейни летни и зимни гуми. BMW също последва примера, като оборудва с гуми Continental своите модели X7, X3M, X3 и Z4. Rolls Royce Cullinan излиза от завода с гуми, които са проектирани от развойния отдел в Хановер-Щокен, а вече също и Porsche разчита на опита на инженерите на Continental за своите зимни гуми.

Причината за големия брой одобрени летни, зимни и всесезонни гуми е високото ниво на познания и опит, които инженерите на Continental са придобили в разработването на гуми оригинално оборудване. В резултат на това продуктите се настройват отделно към изискванията на всеки един производител, с цел прецизно да се постигнат желаните допълнителни характеристики, като например перфектно управление при Porsche или M-BMW, максимален комфорт дори при висока скорост при Rolls Royce, както и много ниско съпротивление при търкаляне при електрическите автомобили. Един етап на разработка често не е достатъчен. В сътрудничество с производителите на автомобили се разработват и тестват прототипи, докато персонализираната гума отговаря перфектно на критериите. Подобни гуми често имат специални идентификатори, за да се гарантира, че се поставят на правилния автомобил. Идентификаторът „MO“ например означава гуми за Mercedes, докато продуктите за BMW са маркирани със звездичка (*).

Причината за този много успешен бизнес с производителите на автомобили е както дългогодишния опит, придобит от инженерите на Continental, така и участието на колеги от други подразделения на компанията. Сътрудничеството със специалисти по спирачки и шасита от подразделението за шасита и безопасност гарантира взаимодействия, които никой друг производител на гуми не може да предложи. В същото време разработването на продукти оригинално оборудване помага на инженерите да идентифицират предварително нови тенденции в бранша и да се приспособяват към тях. Това създава класическа печеливша ситуация и за двете страни, която също така произвежда доволни клиенти за търговията с гуми, като опитът показва, че когато поръчват гуми за подмяна, собствениците на автомобили купуват същия модел като този, с който е бил доставен техният автомобил.

Източник - Continental.bg

Абонирайте се за нашия бюлетин

Отговор до: {{replyComment.author}}
Всички полета са задължителни
Коментарът бе изпратен успешно

Върнете се в началото