Паркирайте бързо и сигурно с помощника за паркиране дори и на тесни паркоместа

Спомняте ли си първите уроци по кормуване? Онзи безмилостен инструктор ни каза да се вмъкнем в едно много тясно място за паркиране. Във времето, когато любовта към големите коли, става все по-голяма, а паркоместата са рядкост и тесни, помощникът за паркиране може да бъде много полезен. Все пак преди да закупите аксесоари за автомобила, независимо дали става въпрос за система за паркиране или нещо друго, собствениците първо трябва да потърсят повече информация по този въпрос.

Качеството на камерата е от решаващо значение

Човекът реагира силно на визуални стимули. На този етап производителите на системи за обратно виждане се приспособяват към този проблем. За да ползвате помощника за паркиране, към задната част на автомобила се монтирана камера. Тя се активира, когато включите на заден ход. На дисплея в купето пред шофьора се показва околното пространство. Качеството и параметрите на камерата са от решаващо значение за надеждния изглед на видео екрана. Малоцветната водоустойчива камера трябва да може да се регулира вертикално със зрителен ъгъл до 180°. И накрая, водачът трябва да вижда ниско разположените препятствия.

Помощникът за паркиране трябва да ви осигури добро нощно виждане особено, ако паркирате на тъмно и смущаващо място. Интегрираните инфрачервени фарове с обхват до пет метра осигуряват нощно виждане. Инсталацията играе важна роля за всеки, който иска да подобри качеството на помощника за паркиране. В края на краищата, инсталацията трябва да приключи успешно без много усилия и технически познания. Например, системата за обратно виждане от luis.de, която система се прикрива като притежател на регистрационен номер. Водачът лесно може да демонтира системата и да я свърже към задните светлини. Цветният монитор също е свързан към бордовата система от 12V и е прикрепен с вакуумен накрайник в кабината.

Помощникът за паркиране Ви позволява да чувате препятствията

Нуждаете се от ултразвуковите паркинг сензори, за да чувате звук. Сензорите са монтирани на задната и предната страна на автомобила; LED дисплеят показва, че се приближавате до препятствие. В зависимост от разстоянието до препятствието, светодиодите променят цвета си. Това е придружено от интензивни предупредителни тонове, които си променят в непрекъснат звук. При последния трябва да натиснете спирачките. При изцяло акустичните системи няма LED индикатор. В такъв случай трябва да разчитате изцяло на слуха си. В допълнение към ултразвуковия метод се използва и технология на радарно измерване. Предимствата на такива системи са следните:

  • по-малко технически усилия
  • намалено тегло
  • няма сензори за наблюдение
  • нечувствителност към ултразвуковите вълни.

Недостатък при този вид помощни средства за паркиране, е че при силен дъжд може да отчете грешно разстояние.

Въпреки помощника за паркиране е необходимо да гледате назад

Всеки, който желае още повече комфорт при паркиране, може да избере напълно автоматизирана система. На практика това ви освобождава напълно от необходимостта да въртите волана. Първо, още при шофиране помощникът за паркиране разпознава дали мястото е достатъчно голямо за паркиране. В такъв случай шофьорът само трябва да пусне волана и да следва няколко инструкции, за да маневрира перфектно превозното средство на мястото за паркиране. Остава само малко "управление с педала" - автоматичната система се грижи за останалата работа. Въпреки това е важно да не разчитате сляпо на това удобно решение. Въпреки че може временно да пуснете волана, все пак трябва да гледате назад. Това не само ще предпази гумите и джантите на автомобила ви, но трябва и винаги да имате предвид и останалите участници в движението и техните превозни средства. В края на краищата водачът носи отговорност за щетите.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Отговор до: {{replyComment.author}}
Всички полета са задължителни
Коментарът бе изпратен успешно

Върнете се в началото