Какво трябва да знаете за дрифтинг гумите?

Какво представляват дрифтинг гумите?

Дрифтинг е спорт, който изисква от шофьора при завои да кара със сравнително висока скорост, за да позволи на гумите да се плъзгат на сравнително голямо разстояние. Но този спорт е доста безмилостен и нещадящ обикновените гуми. Ето защо светът е изобретил специални дрифтинг гуми, които все повече се подобряват. Най-добрите дрифтинг гуми обикновено са с плитки и почти липсващи шарки на протектора, с широки канали, здрави вътрешни жила и твърда вулканизирана гума, която им придава допълнителна сила и издръжливост. Когато дрифтингът се превърне в ежедневие за състезатели като вас и мен, обикновените гуми могат да се спукат и да не успеят да осигурят необходимите резултати. Ето защо ако искате да се развивате в този спорт, гумите трябва да са специално предназначени за целта. Независимо колко уникално и изключително звучат, не е толкова трудно да намерите дрифтинг гуми; трудната част, обаче, е да откриете най-добрата гума, която ще ви даде максимален ефект и издръжливост. Продължете да четете, за да разберете нашите пет най-популярни варианта.

Какъв вид гуми се използват за дрифтинг?

Със сигурност не и обикновени. По принцип търсете предни гуми, които са с широка и агресивна шарка на протектора. Обикновено тя е V-образна или с широки и дълбоки жлебове и гънки. Средата обикновено е модифицирана, за да издържи на по-големия натиск и напрежение и да бъде защитена от изгаряне и топлинни повреди. Страничните стени обикновено са подсилени, за да осигурят по-здраво сцепление със земята и да намалят триенето. Гумите отзад, т.е. онези, които действително плават, обикновено са с по-плитък протектор, а понякога изобщо нямат такъв. Това спомага за лесното маневриране, намалява триенето и топлината и оставя по-малка част от гумата на асфалта. Освен шарката на протектора, трайността също играе важна роля. Дрифтингъг може да намали шарката на протектора на гумите и може да изтърка материала. Уверете се, че гумата, която използвате, е специализирана да издържи на напрежението и натиска и че няма да се повреди от прегряване.

Какъв размер гуми е подходящ за дрифтинг?

Всякакъв размер, който пасва най-добре на автомобила ви, ще свърши работа. Но за да получите първокласен дрифтинг, по-широките гуми, които са с по-нисък профил са най-добри. Дрифтинг състезателите се нуждаят от по-широки гуми, тъй като те гарантират по-добро сцепление и по-голяма повърхност. Това е най-добрият вариант за потребители, които желаят да поддържат колата си по-добре балансирана и стабилна. Що се отнася до по-нископрофилните гуми, те намаляват силата, необходима на автомобила да възпроизведе въртящия момент, който завърта тези гуми. Освен това дрифтинг гумите обикновено трябва да бъдат оптимизирани, за да отговорят на специфичните ви нужди. Ако търсите по-голямо ускорение, тогава по-тесните и по-малки гуми ще са най-подходящи. Колкото до постигане на максимална скорост, по-високите гуми се учудващо добри за целта. Важно е също да сте сигурни, че гумите ви подхождат на вашия автомобил. Не купувайте гуми, които са добри за дрифтинг, но лоши за монтиране. Като цяло, потърсете такива, които ще са ви най-удобни.

Доколко зле се отразява дрифтингът на гумите?

Дрифтингът може да не е добър за гумите, особено за шарките на протектора и за работата им. Дрифтингът може да причини износване на шарките на протектора, а каналите, които някога са били дълбоки и обещаващи, се износват и стават плитки. Ето защо като за начало е необходимо да се закупят гуми с по-плитки канали, които да намалят триенето и прекомерното съпротивление. Дрифтингът може да причини и прегряване на гумите, което може да доведе до стопяването им или да ги възпламени напълно. Гумите, изработени от топлоустойчив материал, са най-подходящи за дрифтинг и са по-сигурни и безопасни. Като цяло купувайте само гуми, които са специализирани за дрифтинг, за да постигнете най-добър резултат.

Къде можете да намерите гуми за дрифтинг?

Намирането на дрифтинг гуми онлайн не би трябвало да ви затрудни. Стотици уебсайтове и компании продават нови дрифтинг гуми, както и втора употреба. Истинският проблем, обаче, е да откриете коя марка е добра. Ние разбираме, че когато отделите много време и пари за нещо, искате да получите в замяна отлично качество. Ето защо за ваше улеснение сме съставили списък с пет от най-добрите марки дрифтинг гуми.

Дрифтинг гуми Falken:

Гумите Falken са на пазара от 1983 г. насам и със сигурност не са прекарали напразно 35-те години от съществуването си. Falken гуми означава растеж, развитие и в крак със завоите на вселената, с което се справят изключително добре. Дрифтинг гумите Falken се отличават с отлично качество на шарката на протектора и ще ви коства много усилия и време да я изтъркате. Технологията им е невероятно иновативна, което не ни учудва особено.

Дрифтинг гуми Federal:

Гуми Federal са двадесет пъти по-добри от всяка друга гума, която сме виждали на пазара и скоро ще разберете защо. Тези гуми са с по-голяма стабилност и по-здраво сцепление благодарение на страничните стени, които са много твърди. Дизайнът на протектора е конструиран така, че да осигурява максимално действие и е предимно с V-образна форма. Направо сме влюбени в тях, а и вие също ще се влюбите в тях.

Дрифтинг гуми Kenda:

Kenda означава "роден от чиста вода", а когато става въпрос за предлагане на чистота и изключителност, гумите Kenda със сигурност живеят според това значение на името си. Те предлагат широка колекция от гуми, които могат да бъдат оптимизирани за тежък дрифтинг. Отличават се с изключително уникални шарки на протектора и жестоко сцепление по пътя.

Дрифтинг гуми Nexen:

Гумите Nexen са яхнали вълната на популярност на онлайн пазара и 71-годишният им опит в областта ги е направил изключителни и предпочитани. Линията на Nexen за дрифтинг гуми се отличава с широки и линейни жлебове, дълбоки гърбици, както и със средна жила, която е толкова здрава, колкото обещава да бъде, а издръжливостта им ще осигури невероятна ефективност на избраната от вас гума.

Дрифтинг гуми Dunlop:

Разбира се, как бихме могли да не ги споменем? Дрифтинг гумите Dunlop са вероятно единствените, които познаваме от известно време, и имаме причина за това. Гумите са проектирани с уникални и изискани шарки на протектора, осигуряващи безопасно и сигурно сцепление на пътя, както и материали, които намаляват замърсяването и донякъде успяват да омекотят иначе безмилостния асфалт.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Отговор до: {{replyComment.author}}
Всички полета са задължителни
Коментарът бе изпратен успешно

Върнете се в началото