Кога е най-доброто време за смяна на маслото?

Рутинната поддръжка е сред най-важните неща, които да помним, когато става дума за осигуряване безопасността на автомобила на пътя. Смяната на маслото е критичен елемент от тази поддръжка на вашия автомобил. С редовната смяна на маслото вие гарантирате дългия и безпроблемен живот на вашето превозно средство. Разбира се макар да осъзнавате, че смяната на маслото е важна, може да не разбирате защо това е така. 

Защо трябва да сменяте маслото?

Смяната на маслото играе ключова роля в поддържането на двигателя на вашия автомобил. Това е така, защото двигателят на вашия автомобил има много движещи се части. Когато двигателят работи, частите му се движат и се търкат една в друга. Това движение и сила създават топлина, която, ако не се вземат мерки, може да причини щети. Маслото смазва двигателя и абсорбира топлината, като гарантира, че вътрешните му части работят в хармония без да прегряват.
За съжаление с времето нивото на маслото в двигателя ще започне да спада, което ще намали способността му да смазва частите на двигателя и да абсорбира топлината. Важно е да смените моторното масло преди то да се разпадне и да доведе до потенциално катастрофални проблеми с двигателя.

Ето че знаете защо, време е разберете кога

По принцип се препоръчва да сменяте маслото в автомобила на всеки 5000 до 10 000 км или на всеки четири месеца. Спазването на този график ще ви помогне да запазите автомобила си в най-доброто възможно състояние, като същевременно ви предоставя свободата да смените маслото си в момент, който е най-удобен за вас.

Комбиниране на рутинната поддръжка с пролетното почистване за смяната на маслото

Шофирането през зимата може да бъде трудно за вашия автомобил. Ниските температури, солта и снежната покривка са само някои от нещата, които могат да повлияят на неговата ефективност. Ето защо когато зимата свърши, е важно да дадете на превозното ви средство ново начало, за да го подготвите за лятото. Когато се отбиете в местния агенция, ние можем да планираме дата за рутинна сезонна поддръжка на вашето превозно средство, която включва:

  • Проверка на ремъците и маркучите
  • Проверка на чистачките на предното стъкло
  • Тестване на силата на вашата батерия
  • Проверяване нивата на охлаждащата течност
  • Тестване на вашата A/C система
  • Проверка на протектора и налягането в гумите
  • И други!

Освен това можем да сменим маслото на двигателя, с което да гарантираме, че е прясно и готово да поддържа автомобила ви на път през цялото лято.

 

Абонирайте се за нашия бюлетин

Отговор до: {{replyComment.author}}
Всички полета са задължителни
Коментарът бе изпратен успешно

Върнете се в началото