Избрани филтри

Автомобилни Зимни гуми Boto

Филтриране по:

Отворете филтрите

Зимни гуми

За разлика от летните гуми, добрите зимни гуми се характеризират с каучукови компоненти, които остават меки дори и при минусови температури. Прорезите и грапавата им структура осигуряват оптимален контрол в студено време. Всяка зимна гума се разпознава по специална маркировка, разположена отстрани. Знакът представлява символът M+S или снежинка с три планински върха. Всички зимни автомобилни гуми с такава маркировка са минали тестове и са одобрени за безопасно ползване. Те гарантират оптимална работа в зимни условия.

Кога да ползвате зимни гуми?

За България това е късната есен, зимата и ранната пролет, когато температурите са под 7⁰ C. Това обикновено са месеците от средата на октомври до към края на март. Зимните условия включват мокра, заледена, заснежена или суха пътна настилка.

При смяна на зимни гуми е важно да се знае, че е добре да сменяте всичките четири гуми на автомобила, за да осигурите стабилността на колата ви. Заради по-високите цени на зимни гуми, обаче, повечето българи предпочитат да сменят само предните две гуми.

Как да намерите най-добрите зимни гуми по-евтино?

Благодарение на www.gumi-online.com сега имате възможност да сравнявате цените на най-добрите зимни гуми и да откриете най-изгодния вариант за вас. За да разгледате вариантите за определен модел зимна гума, е достатъчно да напишете в търсачката зимни гуми (избраната марка)“ и да натиснете бутона ТЪРСЕНЕ. Ще видите дълъг списък от варианти за добри зимни гуми на компанията, както и оферти за цени.

Ако желаете да закупите тази гума, натиснете бутона Продължете, за да добавите продукта в количката и да осъществите плащането.

Изборът на подходящите за вас зимни гуми зависи от това колко често шофирате в зимни условия, както и от състоянието на пътищата, по които ще карате. Ако в района, в който живеете, има дълбок сняг, ви трябват зимни гуми с дебел грайфер. Има такива зимни гуми онлайн с грайфер 10 мм.

Защо не трябва да използвате зимни гуми през лятото?

Летните гуми гарантират най-добра работа в топло време, независимо дали става въпрос за суха или за мокра настилка. Нека дадем два примера:

  • При натискане на спирачка върху мокър път при шофиране с 80 км/ч, когато температурата на въздуха е между 11 и 26⁰ C, автомобилът ще спре по-бързо с летни гуми, отколкото със зимни. Разликата в разстоянието не е никак малка и е цели 4 метра, т.е. със зимни гуми ще изминете 4 метра повече, отколкото ако имате подходящи за сезона гуми.
  • При шофиране по мокър път и натискане на спирачката при скорост над 50 км/ч при същите температурни условия, ще спрете на 1,5 м по-кратко разстояние, ако сте с летни гуми.

Друг факт е, че налягането в гумите спада правопропорционално на температурата. Например, ако налягането в гумата ви е 2 бара, когато навън е 20⁰ C, при температури около 0⁰ C налягането може да спадне до 1,8 бара. Това налага да извършвате проверка на налягането поне веднъж месечно, особено след резки колебания в температурата на въздуха.

Разбира се производителите на гуми стават все по-конкурентноспособни и изобретателни, затова днес можете да намерите не само всесезонни гуми, но и дори лятна гума със зимен сертификат, тоест направена така, че да може да се ползва и при влошени метеорологични условия. Такъв вариант е идеален за хора, които живеят на места с чести промени на времето и където снеговалежи могат да се редуват с хубаво време.

Няма повече продукти, отговарящи на търсенето Ви.

Тук ще откриете нашите най-популярни продукти:

Сравнете до 4 продукта:

от 33883
преглед на още 20
от 33883
Е платена реклама