Избрани филтри

Гуми за трактор

Филтриране по:

Отворете филтрите

Индекс

Цена

към
лв

Марка


Покажи всички

Продавач

Конструкция

Ценова категория


Гуми за трактори

Селскостопанските машини и по-специално тракторите, са техника, която позволява на арендаторите и предприемачите да реализират много икономии и печалби. Ефективното използване на тракторите зависи до голяма степен от гумите, с които са оборудвани. Ако се ползват гуми за трактор, произведени от високо-технологични материали, машината няма да затъва дълбоко в почвата, формирайки дълбоки коловози. По този начин почвата не се сбива, а на растенията се дава възможност да покълнат по-бързо.

Изборът на добри тракторни гуми е свързан с особеностите на почвата, сезона и натоварването, за което тракторът основно ще се използва. Много важно е да се вземат под внимание тези фактори, в противен случай рискувате да използвате машината под максималните й възможности. Освен това е твърде вероятно да имате по-висок разход на гориво и чести ремонти.

Какви са критериите да изберете вашите гуми за трактор?

  • За да не се приплъзват предните гуми когато влажността на почвата е висока, се препоръчва да ползвате гуми с по-висок наклон на профила.
  • Ако почвата е с висока степен на адхезия (прилепване, слепване на почвата), се препоръчва гумите да бъдат с по-голяма ширина.
  • При обработване на мокра почва е необходимо да ползвате гуми за трактор със самопочистваща повърхност.
  • При обработване на редовете са необходими гуми за малки трактори с ширина на протектора до 450 мм. Тук е препоръчително да използвате по-тесни гуми за трактор цени, на които може да проверите в специализирания уебсайт www.gumi-online.com.

Какви предимства получавате от качествени тракторни гуми?

  • Хубавата гума дава възможност на машината да е максимално ефективна. Това означава висока маневреност, мощност и производителност.
  • Ще намалите разходите за гориво, техническа поддръжка и ремонт.
  • Тракторът ежедневно ще работи дълги машиночасове, без да ви създава проблеми.

Преди много години, американските фермери открили, че за да не буксуват предните гуми на тракторите и селскостопанската техника, е необходимо да се увеличи тежестта на гумите. Така за сметка на по-голямото натоварване се увеличило сцеплението с почвата. В последствие започнали да добавят в предните гуми течност или вода, а днес в радиалните гуми има 40% вода. Тя остава там през целия живот на гумата.

Замяна на старите тракторни гуми цени и технически особености, на които трябва да следите предварително:

  • Преди да купите новите гуми, е добре да знаете колко е външният диаметър на старите. Новите гуми не бива да са много по-големи, съобразено с техническите характеристики на трактора.
  • Друга важна особеност е работното натоварване на машината. Гумите трябва да съответстват на този показател.
  • Основното предназначение на трактора определя и вида на гумите, от които се нуждаете.

Не пренебрегвайте тези препоръки и вашият трактор ще работи за вас дълго и без проблеми.

Сравнете до 4 продукта:

от 42
преглед на още 20
от 42
Е платена реклама
Върнете се в началото