Избрани филтри

Гуми Michelin

Филтриране по:

Отворете филтрите

Индекс

Цена

към
лв

Марка


Покажи всички

Етикетиране на ЕС

към

Продавач

Допълнителни Параметри

Конструкция

Среден преглед на теста

към

Гумите на Michelin: специалистът, когато става дума за гуми

Характерно за Michelin е че във всички държави по света компанията e позната и тя представя логото на компанията, търговската марка и рекламата.

Историята на Michelin

Френският концерн постави началото си през 1889 г. със закупуването на компания, преработваща каучук, чрез основателя си Michelin. Думата Michelin е известна като първата професионална дума за пневматични гуми за велосипеди и автомобили. През 1895 г. компанията Michelin снабди лекия автомил с пневматични гуми и го изпрати като тестов проект в легендарното автомобилно състезание от Парж до Бордо. Оттогава успехите на компанията са непрекъснати. Освен гуми за леки автомобили, гуми за камиони, гуми за мотоциклети и за велосипеди, от 1981 г. Michelin произвежда и гуми за самолети и междувременно е разширила портфолиото си до гуми на Michelin за селскостопанска техника, космически совалки и специални превозни средства.

Асортимент на гуми Michelin

Към техническите постижения на пазара на гуми, които се дължат на Michelin се включват гуми с ниско налягане, зигзаг профил, радиални гуми със стоманена корда и последващите иновации на безкамерни гуми на Michelin. Michelin винаги прилага нови концепции и усъвършенства продуктите си. Към новите иновации на компанията Michelin са включени продукти, като например летните гуми на Michelin, Pilot Sport 3 и зимните гуми на Michelin, Alpin A 4 за леки автомобили. Автомобилните гуми на Michelin са нееднократно тествани от независими компании и са оценени много положително. Така например зимните гуми на Michelin, Primacy Alpin PA3 получиха най-високата оценка при теста на гуми ADAC от 2010 г., а летните гуми Energy Saver получиха второ място при тестване през 2012 г. При производството на автомобилни гуми Michelin засилва критериите за сигурност, дълготрайност и икономия на гориво. При развитието и производството на гуми Michelin строго спазва ангажимента си за опазване на околната среда и климата. Освен „зелените гуми на Michelin“, които чрез намаление на съпротивлението при въртене, пестят голямо количество гориво, компанията подпомага развитието на екологични превозни средства, чрез Challenge Bibendum.

За втори път през 2012 г. Michelin е удостоен с наградата „Производител на гуми за 2012 г.“.

Сравнете до 4 продукта:

от 3020
преглед на още 20
от 3020
Е платена реклама
Върнете се в началото