Избрани филтри

Гуми Dunlop

Филтриране по:

Отворете филтрите

Индекс

Цена

към
лв

Марка


Покажи всички

Етикетиране на ЕС

към

Продавач

Допълнителни Параметри

Конструкция

Среден преглед на теста

към

Ценова категория

Гумите на компанията Dunlop имат дълга история, развитието им е започнало през 1888 г. от инженера и предприемач Джон Бойд Дънлоп и неговото изобретение на пневматичните гуми. Компанията се отличава с производство на различни продуктови линии освен гумите на Dunlop. Бяха включени промишлени продукти, спортни стоки, облекло и матраци. Сега компанията Dunlop е една от най-реномираните компании в света в сектора за производство на гуми.

Производство на гуми от Dunlop

От самото си създаване производителят на гуми се сочи като компания с най-високоефективна изследователска дейност и иновации. През 1908 г. Dunlop изобрети първите гуми с метални шипове, което доведе до изобретяването на шпайкове през 1960-те години. През 1922 г. компанията Dunlop въведе корди за гуми, през 1959 г. въведе ламелните профили, а от 1960 г. гумите на Dunlop, които са невредими при аквапланинг. Радиалните гуми със стоманена корда бяха изобретени през 1972 г. През 1980-те години беше премината границата от 1 милиард долара оборот от продажби. През 1999 г. компанията Dunlop постигна сътрудничество с Goodyear и с японската компания Sumitomo Rubber Industries, от което беше създадена компанията Goodyear Dunlop Tires като съвместно дружество. Най-новите модернизации до етап производство, бяха използвани в три европейски центъра за развойна дейност. Най-важният европейски център за развойна дейност се намира в Ханау, другите два са в Бирмингам и Монтлукон (Франция). Ханау като седалище на компанията Dunlop също има дълга история като производител. Тук през 1893 г. беше основан първият чуждестранен клон на шотландската компания. За компанията Dunlop винаги е бил много важен рали спорта, чиято технология и получени знания са били пренесени за производството на гуми за всички сезони. С гумите на Dunlop бяха постигнати забележителни успехи в спортни състезания, между които са 34 победи в 24 часа от Льо Ман.

Асортимент на гуми от Dunlop

Естествено продуктовият асортимент на Dunlop се увеличава като едни от най-предпочитаните гуми в сектора за леки автомобили. При летните гуми трябва да бъдат споменати гумите Sport Maxx RT с адаптивна технология на компонентите, с която се гарантира безопасно преминаване по мокри и сухи пътища. Технологията на полимеритете в смесите за гуми, беше разработена за гуми за рали, а сега тя служи за подобрена адаптация и максимален контакт с пътя, което подобрява връзките на компанията с рали спорта. Такива характеристики имат летните гуми на Dunlop, също и гумите от серия SP Sport, с модели 9000, Max TT, Max Race и Sport Fast Response. Като гуми за всички сезони, Dunlop предлага SP 4All Seasons, за зимни гуми трябва да бъдат споменати сериите SP Winter Response и SP Winter Sport, с модели M3, 3D и 4D.

Dunlop – традицията задължава

Сравнете до 4 продукта:

от 3094
преглед на още 20
от 3094
Е платена реклама
Върнете се в началото