Избрани филтри

Гуми Dunlop

Филтриране по:

Отворете филтрите

Индекс

Цена

лв
към
лв

Марка

Покажи всички

Етикетиране на ЕС


към

Допълнителни Параметри

Среден преглед на теста

към

Гумите на компанията Dunlop имат дълга история, развитието им е започнало през 1888 г. от инженера и предприемач Джон Бойд Дънлоп и неговото изобретение на пневматичните гуми. Компанията се отличава с производство на различни продуктови линии освен гумите на Dunlop. Бяха включени промишлени продукти, спортни стоки, облекло и матраци. Сега компанията Dunlop е една от най-реномираните компании в света в сектора за производство на гуми.

Производство на гуми от Dunlop

От самото си създаване производителят на гуми се сочи като компания с най-високоефективна изследователска дейност и иновации. През 1908 г. Dunlop изобрети първите гуми с метални шипове, което доведе до изобретяването на шпайкове през 1960-те години. През 1922 г. компанията Dunlop въведе корди за гуми, през 1959 г. въведе ламелните профили, а от 1960 г. гумите на Dunlop, които са невредими при аквапланинг. Радиалните гуми със стоманена корда бяха изобретени през 1972 г. През 1980-те години беше премината границата от 1 милиард долара оборот от продажби. През 1999 г. компанията Dunlop постигна сътрудничество с Goodyear и с японската компания Sumitomo Rubber Industries, от което беше създадена компанията Goodyear Dunlop Tires като съвместно дружество. Най-новите модернизации до етап производство, бяха използвани в три европейски центъра за развойна дейност. Най-важният европейски център за развойна дейност се намира в Ханау, другите два са в Бирмингам и Монтлукон (Франция). Ханау като седалище на компанията Dunlop също има дълга история като производител. Тук през 1893 г. беше основан първият чуждестранен клон на шотландската компания. За компанията Dunlop винаги е бил много важен рали спорта, чиято технология и получени знания са били пренесени за производството на гуми за всички сезони. С гумите на Dunlop бяха постигнати забележителни успехи в спортни състезания, между които са 34 победи в 24 часа от Льо Ман.

Асортимент на гуми от Dunlop

Естествено продуктовият асортимент на Dunlop се увеличава като едни от най-предпочитаните гуми в сектора за леки автомобили. При летните гуми трябва да бъдат споменати гумите Sport Maxx RT с адаптивна технология на компонентите, с която се гарантира безопасно преминаване по мокри и сухи пътища. Технологията на полимеритете в смесите за гуми, беше разработена за гуми за рали, а сега тя служи за подобрена адаптация и максимален контакт с пътя, което подобрява връзките на компанията с рали спорта. Такива характеристики имат летните гуми на Dunlop, също и гумите от серия SP Sport, с модели 9000, Max TT, Max Race и Sport Fast Response. Като гуми за всички сезони, Dunlop предлага SP 4All Seasons, за зимни гуми трябва да бъдат споменати сериите SP Winter Response и SP Winter Sport, с модели M3, 3D и 4D.

Dunlop – традицията задължава

Сравнете до 4 продукта:

от 1686
преглед на още 20
от 1686
Е платена реклама
Върнете се в началото