Избрани филтри

Гуми 205 55 R16

Филтриране по:

Отворете филтрите

Индекс

Цена

към
лв

Марка


Покажи всички

Етикетиране на ЕС

към

Продавач

Допълнителни Параметри

Конструкция

Среден преглед на теста

към

Ценова категория


205 55 R16 – точният размер за големи автомобили от среден клас

Размерът на гуми 205 55 R16 е спортен вариант на обикновените гуми 205, които се употребяват най-вече за големи автомобили от среден клас и фамилни лимузини. Гуми с този размер обикновено предлагат добре балансиран набор от характеристики, но разбира се, и в тази област има специалисти.

 

Убедителен общ пакет = голяма практичност

Само гуми, които убеждават чрез добрите си характеристики, могат да се конкурират в този клас. Гуми с размер 205 55 R16 трябва да постигат и висока скорост през цялото време, както и да имат достатъчно резерви, при екстремни ситуации. Големите и тежки превозни средства са особено предизвикателни с тези гуми. Освен добрите си характеристики при ускорение и спиране, летните гуми с този размер се представят отлично при мокър път. Комфортът при шофиране и разходът на гориво също играят важна роля при избор на подходящи гуми. Всички тези аспекти едновременно убеждават производителя да постави големи изисквания. Но сега не само изключителният производител предлага подходящи оферти, а и доставчици от бюджетния сектор, като например Toyo или Kumho.

Тестване на летни гуми от ADAC

ADAC е тествал много широко разпространени летни гуми с размер 205 55 R16 (тест на ADAC на летни гуми за 2012 г.) и е получил подробни резултати. От общо 15 тествани гуми той посочи само пет, което е една трета, като действително приемливи. Много гуми не се представят добре при мокър път. Точно тази характеристика на летните гуми разделя житото от плявата.

Целта на тестване е всеки модел да притежава индивидуални силни характеристики - например, OptiGrip на Goodyear предлага определено по-добри характеристики на износване от повечето конкурентни модели, а гумите на Pirelli, Cinturato P7 се отличават с изключително ниско ниво на шум. От гледна точка на разхода на гориво, най-добри са гумите на Hankook, Kinergy Eco. Заключение: това може да изведе напред много икономични модели, в някои области те са равни дори на моделите от премиум клас.

Гуми с размер 205 55 R16 се употребяват най-вече при големи превозни средства от среден клас. Изискванията за представяне в този сектор, като цяло са по-високи, отколкото при малките автомобили. Балансът е важен критерий. Независимо от това, често единичните характеристики на гумите повлияват за покупката им.

Сравнете до 4 продукта:

от 1730
преглед на още 20
от 1730
Е платена реклама
Върнете се в началото